Lets Encrypt!

Blev tipsad om en gratis ”Certificate authority”. Istället för irriterande self-signed certifikat som kräver godkännande när man surfar till siten och istället för dyra verifierade ”gröna” certifikat, så finns alltså ett gratis alternativ som ger verifierade certifikat.

Busenkel installation genom ett script samt automatisk förnyelse. Kolla in Let’s Encrypt Själva installationen och verifieringen av certifikaten sker med hjälp av Certbot. Förutom verifiering av certifikaten så sparar Certbot certifikaten på din server, konfigurerar din config fil (Apache webserver t.ex) till att använda certifikatet och ställer även in eventuell ”redirect to https” om så önskas.

Underbart!

Donera gärna en slant till Let’s Encrypt om ni gillar det!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*